Business 4 Iulie 2008 04:31
Companiile isi orienteaza investitiile catre surse alternative de energie, in conditiile in care costurile de productie a energiei electrice au crescut foarte mult

In contextul scumpirii costurilor energiei, tot mai multe companii se orienteaza catre surse alternative de producere a energiei. Desi investitiile anuntate pana in prezent de companii din domeniu depasesc doua miliarde de euro, multe dintre acestea au anuntat ca vor incepe investitiile atunci cand guvernul va adopta o politica coerenta in domeniu.

"Exista companii care vor un mix energetic in Romania, dar care vor investi doar atunci cand politica guvernului va fi unitara. Statul pare ca vrea sa se manifeste ca un investitor privat pe piata energiei, in conditiile in care mentine tehnologii invechite", a spus Marta Popa, partener al firmei de avocatura Voicu si Filipescu, reprezentantul legal pe piata romaneasca al mai multor companii energetice straine.

Potrivit ei, companiile Edison (din Italia) si Sinus Holding (cu actionariat mixt, ungaro-australian) au anuntat ca vor sa investeasca in constructia unor capacitati eoliene si termoelectrice de producere a energiei in Romania, valoarea cumulata a investitiilor fiind estimata la peste doua miliarde de euro. "Compania italiana Edison vrea sa construiasca termocentrale cu o capacitate de 1.000 MW in Romania, in judetul Galati", a declarat Marta Popa.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.