Business 4 Iulie 2008 04:04
Conducerea Agentiei de Integritate precizeaza joi, in legatura cu refuzul sefilor Fondului Proprietatea de a-si face publice veniturile, ca prevederile Legii ANI prevaleaza asupra articolului din Codul Muncii care stipuleaza confidentialitatea salariilor.

"Mentionam ca articolul 39 din Legea 144/2007 prevede obligativitatea declararii averii si a intereselor pentru anumite categorii de persoane, prevazand si sanctiuni contraventionale pentru neindeplinirea acestei obligatii la articolele 52-54", se arata in comunicatul ANI, citat de NewsIn.

Reprezentantii ANI precizeaza ca membrii consiliilor de administratie, ai consiliilor de conducere sau ai consiliilor de supraveghere, precum si persoanele care detin functii de conducere in cadrul regiilor autonome, al companiilor si societatilor nationale si al societatilor comerciale la care statul este actionar majoritar sau semnificativ au obligatia declararii averii si a intereselor, potrivit Legii 144/2007 privind functionarea ANI.

In conditiile in care statul detine cu putin sub 82% din actiunile Fondului Proprietatea membrii conducerii sunt obligati sa-si depuna declaratiile de avere, se mai arata in comunicat.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.