Business 4 Iulie 2008 11:22
Sesizand oportunitatile oferite de sistemul financiar–bancar autohton, managerii se orienteaza tot mai mult spre MBA-uri care sa le ofere o cat mai buna pregatire in acest sens, a declarat in cadrul unui interviu acordat MoneyBox, directorul Bucharest School of Management, Adriana Dutescu

"Daca acum 6-7 ani majoritatea optau pentru modulul de marketing, in prezent ca numar de cursanti cei mai multi prefera specializarea pe sectorul financiar, in ciuda complexitatii domeniului", a declarat oficialul BSM.

Explicatia ar fi faptul ca piata financiar bancara este in continua cautare de oameni educati pe zona managementului financiar, fapt care se explica si prin nevoia continua de resurse umane in expansiunea dinamica a sistemelor de unitati bancare.

"Cel putin 33% din absolventii nostri lucreaza in sistemul bancar, bancile sunt intr-o continua vanatoare de captete si avem absolventi care si-au schimbat radical cariera dupa MBA, adica din industria auto sau hoteliera s-au orientat spre servicii financiar bancare", a precizat Dutescu.

Din cele 23 de cursuri oferite de MBA-ul romano-canadian, 5 sunt dedicate domeniului financiar-bancar pe langa cursurile de contabilitate financiara si manageriala, care intr-un fel sau altul se pot lega de zona sistemului bancar. MBA-ul romano-canadian are 2 cursuri de finante, care fac parte din trunchiul comun de discipline si mai are ceea ce se cheama specializarea de finante, pentru care cursantii pot opta in anul doi. Au ca optiuni fie marketingul, fie finantele, iar la specializarea de finante fac 3 cursuri specializate: pe zona de investitii bancare, pe zona de futures si options si nu in ultimul rand managementul institutiilor financiar bancare.

Cota de piata a BSM este de 32%, insa este vizat primul loc. "Criteriul de succes este sa fii consecvent pentru a finaliza acest program, vorbim de persoane de 30-35 de ani, cu pozitii de top si middle management, care deja au o viata foarte incarcata si la care se adauga acest program foarte intens, care cere si foarte multa dedicare , dar care ofera avantaje pe termen lung de necontestat. Suntem cotati ca fiind unul din cele mai bune MBA-uri din Romania si speram sa ajungem pe primul loc".

Programul MBA romano-canadian lucreaza in principal pe studii de caz si ca factor diferentioator fata de alte scoli de business din Romania, pentru cursuri au fost create studii de caz romanesti, pe baza experientei din ultimii 15 ani.

"Avem studii de caz de change management, financial accounting, companii romanesti (cazuri practice romanesti), facem o comparatie intre stilul romanesc de a face business si stilul nord american", a spus Dutescu.


Despre autor:

Sursa: Moneybox.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.