Patriciu si Tiriac, in topul Forbes al celor mai bogati oameni din Europa de Est Patriciu este inclus in acest top in urma vanzarii participatiei majoritare la grupul Rompetrol, evaluat la 3,6 miliarde de dolari, catre compania KazMunaiGas din Kazahstan.

Pentru al treilea an consecutiv, clasamentul este condus de Petr Kellner, in varsta de 44 de ani, din Cehia, cu o avere de 9,3 miliarde de dolari. Kellner este proprietarul companiei de investitii PPF Investments.

Kellner a investit masiv in domeniul bancar si cel al asigurarilor, iar in 2007 compania sa, Ceska pojistovna, cel mai mare asigurator din tara, a format o companie mixta cu compania italiana Generali.

Majoritatea miliardarilor est-europeni din clasament, respectiv sapte, provin din Ucraina, iar alti sase din Polonia. Omul de afaceri Rinat Ahmetov, cel mai bogat om de afaceri din Ucraina, ocupa locul al doilea in clasamentul intocmit de Forbes, cu o avere de 7,3 miliarde de dolari, urmat de conationalul sau, magnatul ucrainean al otelului Victor Pinchuk, cu o avere estimata la cinci miliarde de dolari,

Acestia sunt urmati de ucraineanul Kostiantin Zevago, cu o avere evaluata la 3,4 miliarde de dolari, obtinuta si ca urmare a listarii la bursa din Londra a companiei miniere Ferrexpo. Cel mai bogat om de afaceri din Polonia, Leszek Czarnecki, cu 2,6 miliarde de dolari, si-a construit averea prin investitii in sectorul bancar, al asigurarilor si cel imobiliar.


MILIARDARII ESTULUI, in imagini.