La inceputul anilor ’90, una dintre cele mai mari febre care a cuprins Romania, poate mai mare decat sucul la TEC sau gumele Turbo in cazul copiilor, a fost televiziunea prin cablu. La 19 ani distanta, Romania are 5,3 milioane de gospodarii, din cele 7,5, conectate la TV prin cablu, pornind, evident, de la nivelul zero al infrastructurii
Motivul dezvoltarii pana aproape de saturare a acestei piete in numai cativa ani a fost pofta de divertisment ieftin a romanilor. “E cel mai ieftin tip de divertisment pe care si-l permit. Romanul este flamand de TV. Imaginati-va ca in ’93 toate resedintele de judet si majoritatea localitatilor importante erau deja acoperite de reteaua de cablu TV”, a declarat pentru Gandul Radu Petric, presedintele Consiliului Director al Asociatiei de Comunicatii prin Cablu. Ponderea de peste 60% a utilizarii televiziunii prin cablu ca mijloc de receptie a posturilor TV pozitioneaza tara noastra pe locul trei in UE, dupa Belgia si Olanda.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.