Analistii Erste Bank le recomanda investitorilor sa mizeze pe aur, deoarece metalul pretios este in crestere ca valoare, datorita unui deficit structural intre oferta si cerere, se arata intr-un raport al bancii
Specialistii bancii amintesc ca aurul a depasit recordul nominal al tuturor timpurilor - 850 de dolari pe uncie consemnat in 1980, ajungand pana la valoarea de 1.034 de dolari pe uncie la data de 17 martie a acestui an.

„Actuala goana dupa aur are la baza mai multi factori: unul dintre cei mai importanti este increderea tot mai scazuta in economia americana. Slabirea cronica a dolarului, criza creditelor, inceputa in America si motivele de ingrijorare referitoare la majorarea puternica a inflatiei si cresterea exploziva a masei monetare au determinat investitorii sa se simta nesiguri si sa canalizeze miliarde din fondurile lor in metale pretioase“, a declarat Peter Stöferle, analist al pietelor internationale de capital, in cadrul Erste Bank.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.