Cresterea preturilor la gaze si energie va determina scumpiri si in induistria alimentara, cresterea fiind de obicei la jumatate fata de procentul cu care s-au scumpit utilitatile, a declarat joi presedintele Romalimenta Sorin Minea.
Potrivit lui Minea, efectul scumpirii utilitatilor se va vedea in scurt timp la produsele alimentate.

De asemenea, presedintele Rompan, Aurel Popescu, a declarat ca eventualele majorari din morarit si panificatie vor depinde in principal de pretul graului din noua recolta, care ar trebui sa fie mai ieftin. "Teoretic, pana in toamna nu vom avea scumpiri in domeniul morarit si panificatie pentru ca morarii incep sa lucreze cu graul din noua recolta. In general, dupa luna octombrie se aplica majorari de preturi in acest domeniu. Practic, daca graul din noua recolta nu va fi mai ieftin, nu sunt excluse scumpirile in perioada urmatoare", a spus Popescu.

ANRE a anuntat joi majorarea preturilor la gazele naturale livrate populatiei de la 1 iulie cu un procent mediu de 12,5% pentru clientii Distrigaz Sud si cu 11,6% pentru consumatorii casnici ai E.ON Gaz Romania si a electricitatii pentru populatie cu 4, 4 %. Scumpirea energiei electrice pentru alte tipuri de consumatori va fi de 5,3%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.