Generali PPF Holding cumpara la pachet societatile Ardaf si RAI printr-un acord incheiat cu actualul actionar majoritar, fondul de investitii PPF Investments, tranzactie in urma careia va controla 72,7% din Ardaf si 99,9% din RAI

Ardaf si RAI, vandute la pachet pentru 80 mil. euro Fondul de investitii PPF Investments va incasa circa 80 milioane euro din vanzarea la pachet a societatilor romanesti de asigurari Ardaf si Rai catre Generali PPF Holding, dublu fata de investitia initiala, au spus surse din piata citate de NewsIn.

PPF Investments, fond de investitii cu capitaluri cehesti cu sediul in Insulele Jersey (teritoriu britanic din Canalul Manecii), a preluat in urma cu doi ani cei doi asiguratori - Ardaf si RAI (Roumanie Assurance International) pentru 40 milioane euro.

"Romania este o piata strategica pentru noi si una care a inregistrat in ultimii ani cele mai inalte ritmuri de crestere. In urmatorii ani, fundamentele economice excelente ale tarii vor sustine o crestere intr-un ritm cu doua cifre a pietei de asigurari", a comentat presedintele Generali PPF Holding, Sergio Balbinot (foto).

In urma tranzactiei, cota de piata a Generali pe piata romaneasca se va dubla, ajungand la 11,7%, iar forta de vanzari va se va majora la 8.000 de agenti in toata tara, potrivit reprezentantilor grupului.

Generali este deja prezent in Romania printr-o subsidiara - Generali Asigurari - ce desfasoara toate tipurile de asigurare si prin FATA Asigurari, filiala locala a companiei italiene FATA Assicurazioni, membra a grupului. FATA este specializata in asigurari pe sectorul agricol. Generali are afaceri si pe piata romaneasca a pensiilor private facultative si obligatorii.

In urma preluarii, Generali ar deveni al patrulea jucator de pe piata romaneasca a asigurarilor, dupa Vienna Insurance Group (care controleaza Asirom, Omniasig, Omniasig Asigurari de Viata, Agras, BCR Asigurari si BCR Asigurari de Viata), Allianz (Allianz-Tiriac) si Groupama (Asiban, BT Asigurari si OTP Garancia Asigurari).

"Scopul nostru este sa continuam sa ne extindem pe pietele cu potential foarte ridicat, pe care le consideram motoarele cresterii viitoare a grupului, prin achizitii tintite", a adaugat Balbinot.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.