Mai bine de 800 de persoane au murit in naufragiul unui feribot filipinez a carui cursa a fost autorizata in ciuda iminentei apropieri a taifunului Fengshen.

Peste 800 de persoane si-au pierdut viata in urma naufragiului feribotului filipinez Princess of the Stars, prins in larg de taifunul Fengshen. Echipele care participa la operatiunile de salvare considera ca doar un miracol ar mai putea duce la descoperirea unor supravietuitori, in afara celor 56 recuperati pana marti.
Feribotul de 24.000 de tone a fost rasturnat de vantul puternic si apoi a esuat pe un recif de corali.

Scafandrii filipinezi care au cercetat epava au declarat ca inauntru nu au vazut decat cadavre plutind, printre care si pe cel al unui membru al echipajului care tinea strans un aparat de emisie-receptie.

Purtatorul de cuvant al marinei filipineze, Edgar Arevalo, considera ca multi pasageri s-ar fi putut salva daca sareau peste bordul navei, echipati cu veste de salvare.

Acestia nu au avut insa curajul sa o faca din cauza furtunii si au fost prinsi in interiorul feribotului atunci cand acesta s-a rasturnat.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.