Scumpirea gazelor de la 1 iulie va produce efecte in lant in economie si va majora facturile populatiei

Presiunea pe care au pus-o furnizorii de gaze naturale pe Autoritatea Nationala de Reglementare in Energie (ANRE) va da roade. E.ON Gaz si Distrigaz Sud au cerut majorari ale preturilor de 24% si, respectiv, 22% pentru gazele furnizate populatiei, iar reprezentantii autoritatii par sa fie convinsi de investitorii straini.

„Saptamana aceasta vom comunica cifra finala a majorarilor, dar acestea vor fi sub 20% fata de cat este in prezent (aproximativ 985 de lei/1.000 de metri cubi - n.r.). Trebuie sa admitem ca nu exista nicio companie din lume care sa cumpere mai scump si sa vanda mai ieftin“, ne-a spus Gabriel Sarbu, director de taxe si tarife din ANRE.

In fata scumpirilor, consumatorii nu par sa aiba niciun mijloc de aparare. Gheorghe Ciubotaru, vicepresedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, spune ca oamenii reclama preturile in crestere, dar ANPC nu are nicio putere. „Noi putem verifica doar respectarea clauzelor contractuale“, spune acesta.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.