Romania inregistreaza progrese in combaterea discriminarii, dar exista in continuare probleme cu colectarea datelor despre situatia grupurilor etnice, precum si cu integrarea rromilor, arata raportul anual al Agentiei Uniunii Europene pentru Drepturi Fundamentale.
Potrivit raportului, agresiunile cu caracter rasial si discriminarea persista in spatiul Uniunii Europene, in conditiile in care majoritatea celor 27 de state membre nu aplica in totalitate legislatia necesara combaterii acestor fenomene.

Romania figureaza, alaturi de Marea Britanie, Irlanda, Franta, Italia, Belgia, Bulgaria, printre tarile care au aplicat amenzi pentru discriminarea etnica sau rasiala. La polul opus sunt tari criticate pentru ca nu au aplicat sanctiuni in acest domeniu - Cehia, Ciprul, Danemarca, Lituania, Germania, Polonia, Portugalia sau Spania.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.