Monopolul Hidroelectrica si Nuclearelectrica va fi spart de primul consortiu privat care va produce energie electrica in Romania, in parteneriat cu Termoelectrica

E.On si Enel vor construi la Braila o termocentrala pe carbuni cu o capacitate de 800 MW, proiect echivalent cu primul pas in privatizarea producatorilor de energie si cu salvarea unitatilor termo din Romania. „Daca nu vom incheia parteneriate similare pentru celelalte trei sucursale Termoelectrica (Doicesti, Borzesti si Paroseni - n.r.) vom fi nevoiti sa le inchidem“, a spus ieri, la Neptun, Ioan Ungureanu, director general Termoeletrica.

Consumatorii casnici vor putea avea un pret mai mic la energia electrica, in conditiile in care competitia pe piata producatorilor se inteteste. De altfel, multe companii private, printre care Petrom, Alro si Interagro sau Energy Holding, isi vor construi centrale pentru consumul intern, iar surplusul il vor livra in sistem.

Mai puternica decat un reactor
Negocierile pentru parteneriatul semnat ieri au durat doi ani, iar Termoelectrica va detine 20% din noua centrala, restul participatiei fiind impartit de nemti si italieni in proportie de 70% si, respectiv, 30%.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.