Mandatele de vanzare-cumparare de companii l-au tinut departe de Elvetia pe Vlad Busila, partener in cadrul casei de investitii Capital Partners, caruia i-ar fi placut sa mearga la Euro, mai ales ca a avut ocazia, insa partea logistica (cazarea si deplasarea) l-a speriat cel mai mult.

In comparatie cu alte turnee finale la care Romania a participat, bancherul de investitii remarca un Euro 2008 mai bine organizat si fara incidente, atmosfera explicata prin lipsa fanilor europeni de la turneul final.

Vlad Busila, al patrulea asociat al bancii de investitii Capital Partners, i-a remarcat la Euro pe Lobont, Chivu si Codrea si, ca echipe, pe colega de grupa Olanda, Germania si Portugalia, care sunt si favorite la castigarea turneului final din Austria si Elvetia.

In comparatie cu rezultatele obtinute de tricolori in fata Italiei si Frantei, Vlad Busila crede ca, in momentul de fata, doar industria IT reprezinta un segment de business unde romanii pot activa de la egal la egal cu numarul unu si doi mondiali. “Este greu pentru o tara mica, ca Romania, sa concureze cu liderii mondiali in aproape orice domeniu”, adauga Busila.