Statele Unite si China au semnat, luni, 35 de acorduri comerciale, cu o valoare totala de 8 miliarde de dolari, ca parte a unui “dialog economic strategic”, conform unor surse oficiale, citate de AFP.
Acordurile se refera in special la companii din sectorul tehnologiei de varf, industrie si telecomunicatii, conform unei declaratii date AFP de catre vicepresedintele Camerei de Comert Americane pentru Asia de Est, Myron Brilliant.

Companii precum General Motors, Cisco, Ford, IBM, Oracle, Motorola si operatorul chinez de telefonie mobila China Mobile vor participa in cadrul acestor acorduri comerciale.

Statele Unite si China vor tine, marti si miercuri, o serie de “dialoguri economice strategice”, in Annapolis (Maryland), in incercarea de a mai usura din tensiunile ce preseaza moneda americana, contracararea masurilor protectioniste si intarirea masurilor de securitate energetica.

La discutii vor participa seful trezoreriei americane, Henry Paulson, presedintele Federal Reserve, Ben Bernanke si ministrul chinez al comertului, Chen Deming.

Atat Statele Unite cat si China si-au exprimat ingrijorarile fata de masurile protectioniste generate de dificultati economice, iar discutiile se vor concentra asupra gasirii de modalitati pentru a promova si proteja investitiile bilaterale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.