Banca Transilvania a lansat un card de credit adresat medicilor, care are atasata, optional, o polita de asigurare malpraxis cu o linie de credit de pana la 5.000 euro si servicii bancare prin internet gratuite timp de sase luni, a declarat, luni, directorul general al bancii, Robert C. Rekkers.

La emiterea cardului, clientul plateste un comision de 10 lei, iar dobanda anuala atasata liniei de credit este de 25%, la care se adauga un comision de administrare anuala, de 10 lei.

Pentru ridicarea de numerar de la bancomatele sau aparatele pentru plata cu cardul la comercianti (POS) ale Bancii Transilvania comisionul este de 0,5%, iar la terminalele altor banci, comisionul perceput pentru ridicarea de numerar este de 1%, plus 2,50 lei.

Venitul minim pe care trebuie sa il aiba posesorul unui astfel de card este de 100 euro, iar suma minima pe care trebuie sa o plateasca lunar este de 10% din creditul utilizat.

Pentru asigurarile de malpraxis, Banca Transilvania lucreaza cu asiguratorul Astra Uniqa. Prin aceasta asigurare, suma minima asigurata pentru medicilor generalisti este de 12.000 euro, in conditiile in care prima de asigurare este de 8 euro pe luna. In cazul medicilor specialisti si al dentistilor, suma minima asigurata este de 37.000 euro, iar prima platita de client este de 25 euro/luna. Pentru specialistii chirurgi, suma minima asigurata este de 62.000 euro, iar prima platita lunar este de 40 euro.

Reprezentantii bancii considera ca unul dintre motivele pentru care medicii ar avea nevoie de un card de credit special creat pentru ei este numarul mai mare de tranzactii pe care acestia le efectueaza la comercianti decat cel al un client obisnuit, iar valoarea acestor tranzactii este, in medie, cu 25% mai mare decat a altor clienti.

"Din studiile pe care le-am efectuat, rezulta ca 45% din platile efectuate de medici cu cardul sunt la comercianti, cu 11 puncte procentuale peste ponderea tranzactiilor la comercianti in cazul unui client obisnuit", a explicat directorul de retail banking al Bancii Transilvania, Gabriela Nistor.

Pentru acest card de credit, gradul maxim de indatorare al unui client poate ajunge la 70% si este calculat cu ajutorul unui scoring si al istoricului de plata. Astfel, un client cu un venit net lunar de aproximativ 1.000 lei poate lua cu acest card un credit de cel mult 3.000 euro, a explicat Gabriela Nistor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.