Hotelierii de la mare au inceput marea batalie cu „privatii” pentru cazarea turistilor care vin in vacanta, armele principale utilizate fiind preturile si conditiile oferite. O noapte de cazare la hotel, in aceasta luna, poate varia intre 30 si 350 de lei, in functie de stelele cu care este clasificata locatia

La aceste costuri se adauga si serviciile obligatorii incluse, care mai maresc si ele pretul cu cativa zeci de lei. In domeniul cazarilor cu regim hotelier, scumpirile se vor produce odata la doua saptamani, pana la mijlocul lunii august. In timp ce hotelurile ofera cazare la preturi care variaza de la inceputul sezonului pana la sfarsitul acestuia, „privatii” incearca sa mentina costurile pentru a nu pierde din clienti. Aici, o camera poate fi inchiriata cu sume intre 50 si150 de lei pe zi.

Un sejur de sase nopti intr-o camera dubla pentru o persoana, in statiunea Mamaia, costa 870 de lei in acesta luna si va ajunge la aproape 1.500 lei pana in august. Hotelierii justifica aceste preturi ridicate prin faptul ca unele hoteluri ofera servicii all-inclusive pana la sfarsitul verii. Un alt factor care majoreaz
a costurile cu pana la 200 de lei tine de „vederea la mare”. La agentia Paralela 45, pentru o vila de 4 stele cu 8 camere, in Neptun, cazarea costa peste 1.100 lei in luna iunie si aproape dublu in august. Marshal Turism, o alta companie de turism, ofera sejururi la mare pentru preturi cuprinse intre intre 50 si 320 de lei, cu cazare la hoteluri de pana la 5 stele.

Astfel ca, la hotelurile de 4 stele din statiunile de pe litoral, preturile variaza intre 50 si 95 de lei pe zi, se arata pe site-ul companiei. Sudul litoralului romaneasc este la acest inceput de sezon cel mai ieftin si se preconizeaza ca preturile nu vor creste prea mult nici in varf de sezon. Astfel, la hotelurile de 2 stele, o camera inca mai poate fi gasita la 30- 40 de lei pe zi. Bibi Touring are oferte si la hotelurile de o stea din Costinesti, Vama Veche, Neptun si Venus. Astfel ca la Vama Veche, o saptamana de cazare costa pana in 270 de lei. Pentru hotelurile de doua stele, un sejur de sase nopti poate costa 220 lei în iunie în Cap Aurora, 300 lei în Eforie Sud, 610 în Mangalia, iar în Mamaia, de la 275 lei. În Costinesti, un pachet de sase nopti la un hotel de trei stele costa 410 lei în iunie, iar în Olimp circa 580 lei, potrivit NewsIn.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.