Cu dobanda lunara echivalenta unui depozit in valoare de 25.000 de lei puteti plati rata la un imprumut de 2.000 de euro pe doi ani contractat in franci elvetieni

Daca tot isi pierd din puterea de cumparare cat stau in banca, banii din depozit ar putea fi folositi pentru a mai obtine alti bani. Dobanda la un depozit pe doi ani in valoare de 25.000 de lei (circa 6.800 de euro) deschis in cele mai avantajoase conditii din Romania acopera cheltuielile lunare cu rata pentru un imprumut de nevoi personale in valoare de 2.000 de euro contractat tot pe doi ani, potrivit unui calcul al Cotidianului. Acest lucru se intampla in ciuda faptului ca bancile din Romania nu iau in consideratie veniturile obtinute din acest tip de plasamente bancare.

Institutiile de credit adauga la venituri chiriile, dividendele si uneori chiar eventuale castiguri obtinute din speculatii bursiere, insa nu si castigurile din dobanzi la depozite. Depozitul este preferabil sa fie facut in lei, datorita dobanzilor mai mari, iar imprumutul, in franci elvetieni, deoarece aceasta moneda continua sa ramana cea mai avantajoasa de pe piata in privinta creditarii, mai ales daca vorbim despre perioade scurte de timp in care riscul de depreciere a leului fata de franc este mai redus.

Un depozit de 25.000 de lei cu plata lunara a dobanzii deschis la ProCredit pe doi ani aduce un castig total din dobanda de aproximativ 5.800 de lei sau 1.620 de euro la cursul zilei. Altfel spus, in fiecare luna incasam aproximativ 70 de euro.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.