Compania Metro Cash&Carry reia procesul de extindere pe piata romaneasca, deschizand, la finele lui 2008, un nou magazin, la Deva, dupa ce in ultimii trei ani s-a concentrat doar pe modernizarea centrelor de distributie mai vechi.
Metro Cash&Carry reia extinderea in Romania "Potentialul spectaculos de dezvoltare economica si comerciala al zonei incluse in planul conurbatiei Deva-Hunedoara-Simeria a fost un argument decisiv pentru alegerea noii locatii", spun reprezentantii Metro Cash&Carry Romania.

Reluarea procesului de expansiune are loc dupa o perioada de consolidare a activitatii pe piata din Romania, unde reteaua germana de cash&carry detine 23 de magazine.

Lantul de hipermarketuri Metro a avut programata pentru 2007 o politica de dezvoltare bazata pe modernizarea si extinderea locatiilor pe care le detine deja in portofoliu.

Astfel, centrul de distributie Metro Cash&Carry din Cluj-Napoca a fost supus unor lucrari de modernizare si de extindere, valoarea investitiei ridicandu-se la 3,8 milioane de euro. In mod similar, si magazinul din Suceava a fost supus aceluiasi proces care a costat aproape 3,5 milioane de euro. Ceva mai costisitoare, modernizarea si extinderea hipermarketului din Bucuresti, din cartierul Militari, a insemnat o investitie de 4,3 milioane de euro.
Preturile in scadere la telefoanele 3G cresc piata din Europa Cercetarea releva ca traficul serviciilor de roaming din Europa a crescut in perioada aprilie 2007 – 2008 cu aproximativ 75%.

Totodata, numarul utilizatorilor de tehnologie 3G s-a dublat, iar tarifele la serviciile de roaming au scazut cu pana la 25%, in perioada analizata.

Cifrele mentionate au condus la o marire a pietei europene de telefonie mobila, care a crescut cu 40%, pana la 7 miliarde de euro, conform BBC.

In prezent, exista 112 milioane de utilizatori ai tehnologiei 3G pe piata serviciilor mobile din Europa, ceea ce reprezinta 22,5% din numarul total de utilizatori de pe continent, potrivit GSMA (Asociatia GSM).

Spre comparatie, 18,4% din utilizatorii din Statele Unite si Canada folosesc reteaua 3G.

Studiul s-a desfasurat pe baza chestionarii a 38 de operatori de telefonie mobila din Europa si a descoperit faptul ca pretul mediu pentru descarcarea unor date cu un mb/s era de 5,06 euro la sfarsitul lunii martie a acestui an (pentru zona euro), fata de 5,62 euro, cat costa in 2007.

De asemenea, costul mediu pentru a trimite un mesaj text in timpul calatoriilor prin Europa a scazut cu pana la 18% pe parcursul anului trecut, releva studiul efectuat.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.