Romania se afla pe locul cinci in topul destinatiilor luate in considerare de investitorii straini pentru extinderea activitatii in Europa si pe locul sase in Europa in functie de numarul proiectelor de investitii straine in 2007, dar si in functie de numarul de locuri de munca create, potrivit unui top intocmit de compania de consultanta si audit Ernst & Youn

Ramanem in topul destinatiilor pentru investitii straine In regiune, Romania este cea de-a treia tara dupa Polonia si Cehia, in privinta numarului de locuril de munca create in urma realizarii proiectelor de investitii.

Spre comparatie, in Polonia au fost infiintate aproape 18.400 de locuri de munca, nivel care o propulseaza pe pozitia a doua in Europa, in timp ce in Cehia, aflata pe locul al treilea, au fost realizate peste 15.000 de noi posturi in 2007.

In clasamentul pe tari la nivel european, pe primul loc se afla Marea Britanie, cu 24.186 de locuri de munca, in timp ce Rusia a atras peste 14.900 de posturi, iar Franta 14.500 de locuri de munca.

Romania a atras 7,1% din totalul locurilor de munca create in 2007 in 20 de tari din Europa.

La polul opus, cele mai putine locuri de munca noi au fost disponibile in Elvetia - 2.200 si Ucraina - 2.300.

In tara noastra, 91% dintre locurile de munca nou create au fost in sectorul industrial, dintre care 60% in industria auto. Potrivit Ernst & Young segmentul constructiei automobilelor din Romania a devenit un magnet pentru investitorii straini.

La nivel continental, tara noastra ocupa pozitia a cincea in topul celor mai atragatoare destinatii pentru investitii, astfel incat 10% din principalele companii straine chestionate de E&Y ne iau in calcul Romania pentru extinderea activitatii. Cei mai important concurenti sunt Polonia, pentru care opteaza 18% din investitori, Germania, 16%, Rusia, 12% si Franta, 11%.

Potrivit unui alt studiu Ernst & Young publicat in aprilie, Romania a ocupat din nou pozitia intai in clasamentul atractivitatii pentru investitori in regiunea Europei de Sud-Est, urmata de Turcia.
"Anul trecut Romania a avut un scor de 58%, insa in acest an procentul s-a redus la 52%. Turcia si-a imbunatatit insa performanta, obtinand un calificativ de 50%, aceasta tendinta favorizand statul turc", a declarat Fabrice Reynaud, senior manager al Ernst & Young.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.