La un an dupa ce a vandut 30% din eJobs fondului american de investitii Tiger si la 18 luni de la ultimul interviu in presa, Liviu Dumitrascu face un pas despre care e dispus sa vorbeasca: intrarea in media online, ca publisher al trustului Internet Corp

Job nou pentru Liviu Dumitrascu / eJobs “Anul nu se mai imparte in anotimpuri, se imparte in trimestre financiare. Asta s-a schimbat cel mai mult dupa deal-ul cu Tiger”, spune Liviu Dumitrascu, CEO eJobs. Ultimul an a adus insa multe schimbari si pentru Internet Corp, cealalta afacere in care Dumitrascu e actionar, cu procente egale alaturi de Mihai Seceleanu si Daniel Tatar. Internet Corp, cel mai mare publisher online independent, si-a marit portofoliul de la patru site-uri, cat avea la inceputul lui 2007, la 19, in prezent. Echipa a crescut de la 16 la aproape 60 de oameni. Iar afacerile au sporit de aproape sase ori in 2007, pana la 820.000 de euro. Anul acesta, Internet Corp isi propune sa atraga intre 13-16% din bugetele de publicitate destinate online-ului.

O asemenea crestere, alimentata de internalizarea vanzarii de publicitate in martie anul trecut, a facut ca trustul de presa online sa aiba nevoie de un suflu nou in zona manageriala. “Ne-am dat seama ca nu putem cu aceleasi principii de management cu care organizam cinci proiecte, zece oameni si o cifra de afaceri aproape inexistenta, sa administram 60-70 de oameni si aproape 20 de branduri, fara sa ne oprim din a creste pe toate categoriile si din a acapara market share”, spune Liviu Dumitrascu. Altfel spus, Internet Corp avea nevoie de un om care sa preia coordonarea editoriala si de marketing a tuturor proiectelor trustului: un publisher.

Cei trei actionari au inceput sa sondeze piata, intocmind o lista finala de patru-cinci potentiali publisheri. S-au intalnit cu trei dintre ei, dar nici unul nu li se parea potrivit pentru post. Solutia era sa mai caute. Dar nu neaparat in afara companiei. In ultimul an, Liviu Dumitrascu se implicase tot mai mult in dezvoltarea Internet Corp – o contributie discreta, facuta din curiozitate si pasiune pentru presa, si care nu se simtea la nivel executiv. De aici pana la decizia de a accepta postul de publisher a fost un singur pas.

“Cred ca la 31 de ani jumate si la peste un an de zile dupa ce am facut deal-ul cu Tiger pot sa spun ca am capatat o anumita experienta care imi permite sa accept aceasta provocare. Si eJobs si Internet Corp deja au realizat foarte multe lucruri, ceea ce inseamna ca, in ciuda slabiciunilor, am intuit lucruri care s-au dovedit a fi corecte. Dar cel mai important este faptul ca asta este pasiunea mea. Deci presa, media sub orice forma, este pasiunea mea de cand ma stiu, de cand eram mic”, povesteste Dumitrascu.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.