Din 2011, cand vor expira contractele semnate cu intermediarii, Romania ar putea importa gaze naturale direct de la Gazprom, a declarat Corneliu Condrea, director general adjunct in cadrul Ministerului Economiei si Finantelor (MEF), citat de N ewsIn.

"In 2007 am avut o discutie cu Alexander Medvedev, la care a participat si o delegatie formata din reprezenzanti ai Romgaz, Transgaz, ai MEF si ai Ministerului pentru IMM, Comert, Turism si Profesii Liberale. In cadrul discutiilor oficiale, Medvedev a afirmat ca dincolo de 2011, 2012, peste cantitatile contractate deja de Romania, tara nostra ar putea importa gazele naturale direct de la Gazpom, in situatia in care necesarul de consum intern al Romaniei creste sau daca necesarul de import o sa creasca (pe seama scaderii productiei interne), si vom putea incheia cu ei un alt tip de contract de import", a declarat marti, pentru NewsIn, directoreul general adjunct al Diviziei Generale de Politici Energetice din Cadrul MEF, Corneliu Condrea.

Potrivit acestuia, Medvedev ar fi declarat in cadrul discutiilor de anul trecut ca Gazprom are partenerii sai prin care furnizeaza la ora acuala gaze si ca acestia sunt parteneri de incredere, iar Gazprom isi onoreaza promisiunile.

In ceea ce priveste pretul cu care Romania va importa mia de metri cubi de gaze in 2011, Condrea a spus ca s-ar putea sa avem surprize placute si ca acest pret ar putea fi asemamator la toate tarile exportatoare.

"Este nepotrivit sa punem in discutie pretul. Peste 4 -5 ani s-ar putea sa avem surprize placute, ca pretul sa fie acelasi la cei care vand gazul: Iran, Irak, Rusia, Egipt, Turkmenistan, Azerbaidjan. Marii furnizori poate vor avea preturi apropiate. Nimeni nu poate prezice cat va fi pretul gazelor naturale peste 5 ani, este prematur", a precizat reprezentantul MEF.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.