Contactat telefonic, redactorul sef Igor Drag a afirmat ca publicatia “Ziarul” nu va mai aparea pe piata incepand de luni si a precizat ca, deocamdata, nu a primit lamuriri de la patronat despre viitorul cotidianului si nici despre relatia financiara dintre patronat si angajati, potrivit NewsIn.

"Tot ce stiu este ca, de luni, ziarul nu va mai aparea pe piata. Unul dintre motivele inchiderii publicatiei este sfarsitul contractului de colaboare cu tipografia. Domnul Viorel Sima trebuia sa dea o explicatie atat ziaristilor, cat si cititorilor care sunt in numar de 15-20 de mii. Lucrurile trebuiau stabilite, trebuiau pregatiti si ziaristii si cititorii…ca la inmormantare", a declarat redactorul sef al publicatiei "Ziarul", citat de NewsIn.

Cotidianul "Ziarul" avea un contract de colaborare cu tipografia aflata in proprietatea lui Marius Locic. Surse din cadrul ziarului sustin ca alte motive ar fi cauzate de neplata salariilor si a datoriilor la stat, in conditiile in care aceste datorii s-au acumulat pentru ca salariile angajatilor erau platite prin firme - catre una pentru fiecare angajat – patronul ziarului luandu-si responsabilitatea tinerii contabilitatii acestor firme si platii datoriilor catre stat.

Aceleasi surse au declarat ca, de multa vreme, activitatea cotidianului era comandata de catre patronat, din ratiuni de partizanat politic, situatie care a dus la blocarea financiara a ziarului de catre adversari. Patronul cotidianului "Ziarul", Viorel Sima spune insa ca ziarul pe care il patroneaza nu se va inchide definitiv, ci va fi lansat intr-o noua formula.

"Presa romaneasca este intr-o perioada moarta. Ziarele trebuie sa plateasca tribute ambitiilor unor oameni de a tine pretul scazut, tipografia si cheltuielile fiind foarte mari. Intr-adevar, cauza principala este sustinuta de cheltuielile pentru tipografie. Viitorul presei este pe internet, dar nu stiu in ce masura publicitatea poate asigura sustinerea cheltuielilor, chiar si online", a declarat Viorel Sima, patronul publicatiei, "Ziarul", citat de NewsIn.

Citeste si:

Acesta a mai afirmat ca deocamdata nu are o strategie pentru viitorul ziarului si nici pentru angajatii lui insa, in momentul in care va dispune de fondurile necesare, isi va alege si echipa cu care va lucra.

"Ziarul" si-a schimbat proprietarul in luna octombrie 2007, dupa ce Nicolae Bara a decis, la doar cateva luni dupa preluare, sa vanda actiunile pe care le detinea la acesta publicatie. Viorel Sima, noul proprietar, a fost redactorul-sef al tabloidului Atac, iar in prezent este si proprietar al saptamanalului Umbra.

In aprilie anul trecut, "Ziarul" a disparut de pe piata timp de o saptamana, pentru ca, pe 16 aprilie, sa reapara, anuntand ca se relanseaza. Surse au afirmat ca disparitia de pe piata nu a avut drept cauza pregatirea relansarii, ci problemele cu tipografia.

La inceputul lui mai, avocatii societatii Garamond Tipografie SRL au depus, la Registratura Tribunalului Bucuresti, Sectia Comerciala, o cerere prin care solicitau declansarea procedurii falimentului impotriva societatii Ziarul CN SRL, pe motiv ca aceasta nu si-a platit facturi in valoare de 165.945 de lei.