In iulie, Deutsche Leasing International intra pe piata romaneasca de leasing financiar prin compania Deutsche Leasing Romania IFN SA, ca urmare a potentialului mare de crestere pe care il are piata din Romania, a declarat Daria Dragut, directorul general companiei, citata de Newsin.

"Consideram ca piata de leasing din Romania ofera posibilitatea extinderii volumului de finantari in leasing pe toate segmentele, in special pe cel de autovehicule, utilaje industriale, camioane si echipamente de constructii", a spus Dragut.

Deutsche Leasing Romania IFN SA isi va initia activitatea in luna iulie a acestui an. Compania a decis sa intre pe piata romaneasca de leasing financiar inca din vara anului trecut, in urma solicitarilor venite din partea clientilor companiei si a partenerilor de afaceri din Romania, a adaugat directorul general Daria Dragut.

Deutsche Leasing International, care are ca actionar majoritar compania Sparkassen-Finanzgruppe, a deschis sucursale in aproape 90% din tarile din Europa.

Capitalul social al Deutsche Leasing Romania IFN SA este de 3,3 milioane lei, divizat in 33.000 de actiuni cu o valoare nominala de 100 lei. Societatea este controlata de Deutsche Sparkassen Leasing AG & CO, cu 95% din capitalul social, si de Deutsche Objekt - Leasing GMBH, cu 5%.

Compania are cinci administratori cu o durata a mandatului de doi ani. Daria-Iuliana Dragut si Georg Hansjurgens sunt administratori executivi, in timp ce Hans-Michael Heitmuller, Rudiger Freiherr Von Folkersamb si Eckhard Creutzburg sunt administratori neexecutivi.