Dincolo de aspectele pozitive ale acestei masuri, se vor produce si anumite modificari ale programelor de functionare, numarului de angajati, dar si asupra veniturilor firmelor de brokeraj romanesti.
Ce efecte va genera prelungirea programului de tranzactionare la BVB Managerii de SSIF consultati de Wall-Street au explicat ca modificarile nu vor fi majore, majoritatea avand deja departamentele bine organizate si pregatite pentru aceasta schimbare. In schimb, se vor vedea diferente la nivelul veniturilor, desi schimbarile majore vor fi vizibile in timp.

Razvan Pasol, directorul Intercapital Invest, a declarat, pentru Wall-Street, ca nu vede un impact semnificativ asupra veniturilor, “cresterea lichiditatii la bursa (si implicit a veniturilor noastre in urma acesteia) va veni treptat”.

Acelasi lucru l-a declarat si Alin Brendea, directorul Prime Transaction. “Evident va creste volumul de munca ceea ce intr-un fel sau altul va duce si la cresterea cheltuielilor salariale. Veniturile ar trebui sa creasca daca ne gandim ca un program mai lung de tranzactionare ar trebui, in mod normal, sa determine si un volum mai mare de tranzactionare. Insa cred ca aceasta crestere, cel putin la inceput, nu va fi una semnificativa”, a afirmat acesta.

Silviu Enache, managerul KD Capital Management, descrie cum volumul de munca implicit mai mare al angajatilor va determina venituri mai mari, mai ales datorita componentei variabile a salariului. “Partea fixa este stabilita in raport cu performatele si productivitatea fiecarui angajat, de la caz la caz”, a spus acesta.

Nu vor fi modificari majore in SSIF-uri

Masura de prelungire va aduce, cu siguranta, modificari in organizarea firmelor de brokeraj romanesti. Pana acum, managerii spun ca modificarile nu vor fi majore, firmele fiind deja pregatite la nivel de organizare si al personalului pentru aceasta modicare.

“Nu consider ca extinderea programului de tranzactionare va duce la modificari majore in modul nostru de organizare sau in operatiuni, intrucat activitatile si departamentele noastre sunt deja foarte bine organizate. Prin urmare, avem deja resursele necesare de personal pentru aceasta extindere|”, a declarat Pasol.

Si Alin Brendea ne-a spus ca Prime Transaction nu va suferi modificari esentiale. “Se va schimba programul de lucru pentru cateva persoane, iar orarul activitatilor va cunoaste unele modificari “, spune acesta. Silviu Enache nu crede ca prelungirea programului de lucru al KD este necesar, ci, mai degraba, structurarea sa diferita, “pentru eficientizarea activitatilor si cresterea performantelor companiei.