In primul trimestru, economia Romaniei a crescut cu 8,2%, creand ingrijorari legate de o eventuala supraincalzire, in contextul in care Romania, stat nou membru al Uniunii Europene (UE), se confrunta cu un deficit de cont curent excesiv si cu o accentuare a inflatiei, consemneaza Reuters, citat de NewsIn.

Dupa discutiile anuale din aprilie cu autoritatile romane, Fondul a revizuit estimarile privitoare la cresterea economica a Romaniei, pana la 5,5% in 2008 si au estimat o crestere de 4,7% in 2009, comparativ cu 6% in 2007.

FMI a aratat ca posibila incetinire ar putea fi determinata partial de efectele indirecte ale turbulentelor de pe pietele internationale.

Citeste si:

"Ultimele date pentru cresterea economica au fost solide, iar echipa FMI va revizui in sus perspectivele pentru cresterea PIB-ului in 2008, comparativ cu vizita din aprilie", a declarat, pentru Reuters, reprezentantul regional al FMI, Juan Jose Fernandez-Ansola.

"Estimarile sunt in conformitate cu un scenariu care ia in calcul o posibila crestere exploziva in 2008, dar in 2009 ne asteptam la o incetinire a cresterii economice", a anticipat Ansola.