In primul trimestru, economia Romaniei a crescut cu 8,2%, creand ingrijorari legate de o eventuala supraincalzire, in contextul in care Romania, stat nou membru al Uniunii Europene (UE), se confrunta cu un deficit de cont curent excesiv si cu o accentuare a inflatiei, consemneaza Reuters, citat de NewsIn.

Dupa discutiile anuale din aprilie cu autoritatile romane, Fondul a revizuit estimarile privitoare la cresterea economica a Romaniei, pana la 5,5% in 2008 si au estimat o crestere de 4,7% in 2009, comparativ cu 6% in 2007.

FMI a aratat ca posibila incetinire ar putea fi determinata partial de efectele indirecte ale turbulentelor de pe pietele internationale.

"Ultimele date pentru cresterea economica au fost solide, iar echipa FMI va revizui in sus perspectivele pentru cresterea PIB-ului in 2008, comparativ cu vizita din aprilie", a declarat, pentru Reuters, reprezentantul regional al FMI, Juan Jose Fernandez-Ansola.

"Estimarile sunt in conformitate cu un scenariu care ia in calcul o posibila crestere exploziva in 2008, dar in 2009 ne asteptam la o incetinire a cresterii economice", a anticipat Ansola.