Business 6 Iunie 2008 02:32
Majorarea salariilor cu 24,8% in luna aprilie, pana la un nivel mediu de 1.282 de lei (350 de euro), reprezinta "un atac direct la competitivitate", a avertizat ieri viceguvernatorul BNR, Eugen Dijmarescu, informeaza Business Standard
In timp ce premierul Calin Popescu Tariceanu afirma ca autoritatile pregatesc un set de masuri pentru ca romanii sa ajunga la un salariu mediu de 500 de euro, la nivelul Cehiei si al Slovaciei, consultantii avertizeaza ca se apropie momentul in care companiile vor trece la concedieri pentru a tine in frau cresterile de salarii.

"Am cerut Ministerului Economiei ca, impreuna cu Departamentul pentru Afaceri Europene, sa stabileasca un set de masuri care sa ne permita, de exemplu, ca Romania sa aiba acelasi nivel de dezvoltare economica precum Cehia si Slovacia, doua tari din centrul Europei care au plecat cu un avantaj in 1990, dupa caderea regimului comunist, dar care au avut o perioada de tranzitie mai scurta. Un alt obiectiv pe care doresc sa-l stabilim este atingerea unor praguri bine definite in ceea ce inseamna castigul Real pentru cetatean si am cerut sa se stabileasca un plan concret de masuri pentru atingerea nivelului de 500 de euro al salariului mediu pe economie", a declarat ieri premierul Calin Popescu Tariceanu. Seful Guvernului a aratat ca aceste obiective sunt incluse in planul de actiuni aferent Strategiei Lisabona, aprobat miercuri de Guvern.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.