Business 6 Iunie 2008 02:30
Potrivit unei simulari ING, pensia totala va fi acoperita 40% de la stat, 20% din contributia obligatorie la fondurile private si restul din pensia facultativa, la o contributie de 6% din salariu

Obtinerea unei pensii de 1.000 de euro in anul 2043 (dupa 35 de ani de contributie) ce va reprezenta 85% din ultimul salariu net, presupune un salariu net final de 1.176 de euro si un salariu brut de 1.680 de euro, spune Radu Vasilescu, directorul general al ING Fond de Pensii. Seful ING Fond de Pensii a luat in vedere un randament conservator de numai 5% in cei 35 de ani de contributie.

Potrivit simularii facute de ING, pilonul I va acoperi 40% din pensie, adica 34% din ultimul salariul net. Diferenta de 60%, adica 51% din ultimul salariu, ar trebui acoperita din sistemul pensiilor private obligatorii si facultative (pilonii II si III).

Seful ING Fond de Pensii a mentionat ca salariul mediu brut actual luat in calcul este de 438 de euro, in timp ce salariul mediu net actual este de 322 de euro. Vasilescu a estimat o crestere salariala de 5% pe an. Reamintim ca introducerea sistemului multipilon, agreat de Banca Mondiala, s-a facut in scopul obtinerii unei pensii ce va reprezenta 85% din ultimul salariu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.