Business 4 Iunie 2008 05:16
Oamenii de afaceri romani sunt vazuti de confratii lor din Occident ca fiind cei mai neseriosi din Europa Centrala si de Est pe motiv ca sunt primii din regiune la capitolul rau-platnici.

Aprecierea se desprinde dintr-un studiu efectuat de compania globala de asigurari comerciale si de credite Atradius, cu sediul la Amsterdam, in randul a 1.200 de companii vestice.Aproape jumatate (46%) dintre respectivele companii au sustinut ca firmele romanesti au un comportament fata de plati drept rau si mediu si numai 23% dintre ele sunt catalogate ca fiind corecte.

Din acest considerent, in presa occidentala, mai exact in coditianul german Handelsblatt si in cel austriac Der Standard, afacerile cu companiile autohtone sunt considerate periculoase. La distanta apreciabila, se situeaza oamenii de afaceri din Polonia care, potrivit sondajului Atradius, au primit aprecieri negative de la 27% dintre companiile chestionate.

Cei mai corecti sunt oamenii de afaceri din Austria, care au primit calificative pozitive de la 91% dintre firme. Conform studiului, companiile romanesti isi platesc obligatiile catre partenerii externi in medie cam in 42 de zile. Comparativ, Atradius arata ca o firma din Elvetia plateste in 25 de zile.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.