Business 2 Iunie 2008 04:01
Piata inghetatei si cea a aparatelor de aer conditionat sunt estimate la 100 de milioane de euro fiecare

Cele trei luni de vara reprezinta varful de vanzari pentru piete precum cea a berii sau a sucurilor si a apelor minerale. Intr-un singur trimestru se concentreaza circa 50% din piata berii, de exemplu, adica berarii vand in 90 de zile de 500 de milioane de euro, dupa cum estimeaza Asociatia Berarii Romaniei.

In total, este vorba despre circa un miliard de euro, dintre care 500 de milioane de euro ar fi berea, urmata de baturile racoritoare si de apa minerala cu peste 300 de milioane de euro, de piata inghetatei, 100 de milioane de euro si inca 100 de milioane de euro de la vanzarile de aparate de aer conditionat. Caldura in exces insa poate strica afacerile la fel de usor precum le incurajeaza.

“Caldura este buna, dar nu in exces. Daca este prea cald, lumea nu mai poate consuma bere. Mai mult decat atat, circa 25% din vanzarile de bere pe care le avem sunt cele de la terase, iar daca este prea cald nimeni nu sta afara”, a declarat pentru Gandul Shaine Shachar, presedintele Asociatiei Berarii Romaniei, care reprezinta interesele producatorilor si importatorilor de bere pe plan local. Dupa cum a estimat el, piata berii valoreaza aproape un miliard de euro, din care 50% este obtinut in lunile de vara.

Situatia este similara si in cazul apei minerale. “In caz de calduri mari vanzarile noastre cresc cu pana la 30%. Per total, cele trei luni de sezon cald si o parte din luna septembrie reprezinta circa 45% din total, pentru ca apa minerala este mai degraba un produs sezonier, cu vanzari minime iarna, de exemplu, cu exceptia zilelor premergatoare sarbatorilor”, ne-a declarat Adrian Teslovan, director de marketing Romaqua, liderul pietei de apa minerala pe plan local.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.