Business 2 Iunie 2008 03:54
Euro s-a depreciat vineri pana la nivelul minim din ultimele doua saptamani fata de dolar, pierzand castigurile de la inceputul sedintei, dupa ce statisticile deosebit de slabe ale vanzarilor cu amanuntul din Germania au sustinut ideea unei posibile incetiniri a economiei zonei euro, potrivit NewsIn.

Euro s-a depreciat pana la nivelul minim din ultimele doua saptamani Vanzarile cu amanuntul din Germania au scazut neasteptat in aprilie, pentru a doua luna consecutiv, sugerand unele slabiciuni ale economiei regiunii, rezistenta pana acum la tendinta mondiala de incetinire,in ciuda accentuarii presiunilor inflationiste.

Dolarul a fost sustinut de o crestere a randamentelor la obligatiuni in Statele Unite si de ieftinirea petrolului, moneda apreciindu-se puternic in aceasta saptamana, dupa ce statisticile americane au diminuat ingrijorarile legate de evolutia economiei.

"Euro s-a depreciat pe fondul scaderii vanzarilor cu amanuntul din Germania, si scaderea pretului petrolului are de asemenea un impact asupra raportului euro/dolar", a declarat Kenneth Broux, economist al pietei din cadrul Lloyds TSB Financial Markets.

Acesta a adaugat ca statisticile privitoare la inflatia din zona euro, care urmeaza sa fie publicate vineri, vor indica probabil o intensificare a presiunilor inflationiste, ceea ce ar putea sustine ideea ca Banca Centrala Europeana (BCE) nu va majora dobanda de politica monetara de la nivelul actual de 4%, in ciuda unei incetiniri a cresterii economice.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.