Business 30 Mai 2008 11:36
Banca Mondiala (BM) lucreaza la crearea unui fond de 200 milioane dolari pentru a lupta impotriva crizei alimentare ce ameninta un numar mare de tari in curs de dezvoltare, potrivit unor surse avizate, informeaza AFP.
Proiectul trebuie examinat joi de catre consiliul de administratie al BM, a precizat una dintre surse, ce detine informatii din cadrul unei reuniuni recente cu presedintele Bancii Mondiale, Robert Zoellick. Fondul ar putea ajunge "pana la 200 milioane dolari", a precizat o alta sursa avizata. Banca Mondiala nu a confirmat aceste informatii, potrivit AFP.

Pe ordinea de zi a consiliului de administratie al BM, disponibila pe internet, figureaza discutii cu privire la "un program si proiecte care sa raspunda crizei alimentare mondiale". Fondul nu va presupune asistenta umanitara directa, pentru a nu intra in concurenta cu ajutorul de urgenta furnizat de Programul alimentar mondial (PAM), insa va contribui la asigurarea securitatatii sociale, precizeaza sursele.

Vor putea sa fie finantate programe de cantine scolare sau programe de tipul "lucru contra mancare".
Examinarea acestui proiect vine la o saptamana inainte de conferinta internationala de la Roma cu privire la acest subiect.

Mai multi sefi de stat si de guvern vor participa intre 3 si 5 iunie la Roma la sumitul pe probleme alimentare, organizat de Agentia Natiunilor Unite pentru agricultura si alimentatie (FAO) pe tema majorarii preturilor, schimbarilor climatice, biocarburantilor si securitatii alimentare. Potrivit FAO, numarul de persoane care sufera de foame in lume a fost estimat in 2002-2004 la 862 milioane, dintre care 830 milioane in tarile in curs de dezvoltare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.