Business 28 Mai 2008 05:04
Ritmurile de crestere a consumului in Romania vor continua sa atraga zeci de noi lanturi comerciale internationale.
Piata romaneasca de retail va ajunge in 2010 la valoarea de 53,7 miliarde de euro, fata de nivelul de 31,3 miliarde de euro inregistrat anul trecut, a declarat ieri Alain Thys, managing partner al firmei belgiene de consultanta Future Lab, citand datele firmei poloneze PMR Publications.

Potrivit unui studiu al firmei PMR, vanzarile de retail din Romania, incluzand magazinele traditionale, pietele si retelele moderne de comert, ar putea creste in acest an cu 16,5%, la 121,7 miliarde de lei (38 miliarde de euro), mai mult de jumatate din suma fiind generata de produsele alimentare. Anul trecut, retailul romanesc a raportat un ritm de crestere de 17,8%, la 104,4 miliarde de lei (31,3 miliarde de euro). Thys arata ca aparitia magazinelor de tip outlet in Romania este unul dintre indiciile care arata cat de repede se dezvolta retailul.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.