Business 27 Mai 2008 04:27
Magazinele online de electrice, electrocasnice si IT&C au creat sisteme de creditare ce se acorda 100% prin intermediul Internetului.
Pe modelul creditelor acordate in magazine, retailerii online au inceput sa se bata in formule de acordare de imprumuturi din ce in ce mai simple. S-a ajuns astfel la posibilitatea de a primi un imprumut pentru achizitionarea de produse electrice si electrocasnice exclusiv online. Practic, completarea formularului de solicitare a creditului si raspunsul retailerului se fac prin intermediul Internetului. Spre exemplu, PCfun si ElectroFun, operate de compania autohtona FiT Distribution, au lansat impreuna cu Cetelem IFN serviciul de creditare Cnet prin intermediul caruia clientii pot avea acces la un imprumut fara a fi nevoie sa se deplaseze la sediul IFN sau al retailerului, informeaza compania.

Pentru a putea contracta un credit, clientii retailerului online trebuie sa urmeze pasii comenzii de pe site-urile pcfun.ro si electrofun.ro, sa completeze o aplicatie pe site-ul Cetelem si sa trimita in format electronic contractul de credit, copie dupa cartea de identitate, un document care sa ateste domiciliul (factura de electricitate) si o dovada de venit. Durata aplicatiei se incadreaza in zece minute, iar raspunsul IFN se acorda in cateva minute, printr-o notificare pe e-mailul clientului. Pe tot parcursul derularii procesului de obtinere a creditului, clientul beneficiaza de consiliere profesionista din partea consultantilor de credit Cetelem.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.