Grupuri importante precum Intercontinental, Starwood, Marriott sau Rezidor au anuntat intrarea cu noi branduri pe piata hoteliera din Romania. Vincent Levy, senior director acquisition&development in cadrul companiei Starwood, a spus ieri, la Romanian Hospitality Forum, manifestare organizata de Fivestar Hospitality si Finmedia, ca firma pe care o reprezinta are deja trei proiecte in Romania pentru care negocierile sunt avansate.

„Romania a devenit o tara importanta pentru noi in conditiile in care multe companii si-au relocat productia aici“, a spus Victor Levy. Printre orasele in care compania va deschide hoteluri se numara Bucuresti, Timisoara, Cluj si Constanta. Unul dintre ele va fi cel mai probabil Le Meridien, de cinci stele, dar in Romania vor opera si hoteluri sub brandul Sheraton.

Peter Vermeer, reprezentantul grupului Intercontinental, a anuntat ca se studiaza investitii in hoteluri Grand Plaza si Holliday Inn.

Si alte lanturi hoteliere au anuntat ca vor investi mai mult in piata romaneasca. „Bucurestiul va fi pregatit in doi-trei ani sa aiba un brand de lux precum Ritz-Carlton si ne gandim serios la dezvoltarea unui astfel de concept.