Business 26 Mai 2008 02:49
Analistii internationali au imbunatatit perspectivele de crestere economica a Romaniei, aceasta fiind una dintre putinele tari pentru care economistii afiseaza prognoze mai optimiste, potrivit celui mai recent raport al Consensus Economics, transmite Mediafax.

Cresterea Produsului Intern Brut (PIB) al Romaniei este pognozata de Consensus Economics, in acest an, la 5,7%, estimarea fiind cu 0,1 puncte procentuale peste cea publicata in urma cu o luna, si cu 0,3 puncte peste nivelul anticipat in urma cu trei luni.

Pentru 2009, estimarea este de 5,1%, in crestere cu 0,1 puncte fata de nivelul anticipat in urma cu trei luni. Dintre statele membre ale UE, Consensus a mai imbunatatit estimarile doar pentru Slovacia, si a publicat prognoze in scadere pentru statele baltice.

Comisia Nationala de Prognoza (CNP) estimeaza pentru acest an un avans al PIB de 6,5% si de 6,1% in 2009.

Prognozele incluse in raportul Consensus respecta directia indicata de Comisia Europeana, Romania fiind singurul stat membru al UE pentru care executivul a imbunatatit perspectivele de crestere economica.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.