Petrom a redus, ieri, cu 600 lei/litru, preturile la motorina. Pretul unui litru de motorina Super Euro Diesel va fi 31.300 lei, iar motorina Euro Diesel va costa 30.600 lei. Potrivit companiei, la baza ieftinirii stau fluctuatiile cotatiilor internationale ale produselor petroliere. Insa acest motiv invocat de Petrom este in contradictie cu situatia reala de pe bursele internationale, unde pretul petrolului continua sa creasca.

In urma cu doua zile, pretul titeiului de referinta pe piata americana a crescut cu 71 centi, la 53 dolari pe baril, iar pe piata londoneza, s-a majorat cu 1,10 dolari, la 54,04 dolari. Petrom a mai anuntat ca, incepand de ieri, statiile din reteaua companiei practica preturi diferite, acestea fiind influentate de conditiile locale de piata.

Mai mentionam ca OMV, actionarul majoritar al Petrom, a descoperit cel mai mare zacamant din Austria de gaze naturale din ultimii 20 de ani.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.