Potrivit oficialului, Executivul a alocat fondurile necesare pentru studiul de fezabilitate al celei de-a doua centrale nucleare, care va avea intre 2 si 4 reactoare si va fi construita dupa anul 2020.
Compania franceza Areva va fi cel mai probabil firma care va construi cea de-a doua centrala atomonucleara din Romania. Aceasta va fi amplasata in Transilvania, in preajma raurilor Mures, Somes sau Olt. Oficialii romani spun ca viitoarea centrala nucleara va asigura, alaturi de cea de la Cernavoda (care acopera 18%), 35% din necesarul de energie electrica al Romaniei.

Proiectul construirii unei centrale in Transilvania dateaza din anii '80, cand se vorbea de amplasarea ei in zona Fagaras. Specialistii afirma ca aceasta regiune este in continuare preferabila din punct de vedere seismologic si geologic pentru construirea centralei nucleare.
Cu 65 de mii de angajati, Areva este cel mai important constructor de centrale nucleare din lume. La capitolul posesiei de reactoare nucleare, Franta este pe locul 2 in lume, cu 59 de unitati, in timp ce pe primul loc se afla SUA, cu 104 reactoare.