Bank Austria Creditanstalt (BA-CA), filiala a grupului german HVB, vizeaza participarea la privatizarea CEC si BCR, infiintarea unei societati de leasing in Romania, precum si implicarea in administrarea de fonduri private de pensii, a declarat, ieri, Erich Hampel, directorul general al bancii. "Consideram Romania o piata extrem de importanta, suntem multumiti de stadiul in care am ajuns in acest moment, dar mai avem multe de facut pentru a ne atinge tintele", a afirmat Hampel.

El a adaugat ca nivelul de dezvoltare atins in Romania este insuficient. "Suntem interesati de piata fondurilor private de sanatate, care este o piata importanta, neexploatata inca. De asemenea, suntem interesati de administrarea de fonduri de investitii. In acest sens, am infiintat o societate de administrare a fondurilor si am obtinut acordul Comisiei Nationale pentru Valori Mobiliare (CNVM) sa lansam trei fonduri", a mentionat, de asemenea, presedintele HVB Bank, Dan Pascariu.

Directorul general al BA-CA a mai precizat ca dezvoltarea activitatii bancii in Romania se va face fie prin achizitii, fie printr-un program de crestere organica. Profitul net al HVB Romania a avansat, anul trecut, cu mai mult de 70%, pana la 788 de miliarde de lei, in timp ce activele totale au atins 41.646 miliarde de lei (circa 1,1 miliarde de euro).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.