Business 23 Mai 2008 18:12
Specialistii din minister considera ca s-a ajuns la un echilibru, astfel ca pentru urmatorul an Codul Fiscal va fi mentinut in aceeasi forma. „Viziunea Guvernului in acesti ani a fost stabilitatea fiscala, cu cresterea veniturilor bugetare”, a spus ministrul.
Nici pretul gazelor naturale nu va fi modificat, pana la 1 iulie, spune Vosganian, desi distribuitorii de gaze sustin ca inregistreaza pierderi din cauza ca preturile nu au crescut. Ministrul Economiei si Finantelor a atras atentia ca pretul gazelor naturale livrate consumatorilor romani a crescut din ianuarie 2007 cu doar 6%, fata de un avans de 70% la nivel mondial. „Nimeni nu s-a intrebat cum am reusit acest lucru”, a spus Vosganian.

Vosganian s-a referit si la preturile ridicate ale carburantilor comercializati de Petrom, despre care a spus ca reprezinta o „sfidare”. „In Romania benzina se vinde la preturi mai mari decat in tari care nu au rezerve de hidrocarburi. Mi se pare o sfidare si este un termen care nu este destul de tare pentru ceea ce se petrece”, a declarat Vosganian. Este pentru a treia oara in ultimele doua saptamani cand Vosganian critica Petrom pentru preturile pe care le practica pentru benzina si motorina.


Despre autor:

Sursa: Antena3.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.