Business 21 Mai 2008 05:10
Ghidul de bune practici dintre retaileri si producatori, a carui prima varianta a fost discutata ieri, scoate obligativitatea platii taxelor de deschidere de magazin, de renovare si de plasare pe raft, potrivit lui Sorin Minea, presedintele Federatiei Romane din Industria Alimentara.
„Reprezentantii supermarketurilor spun sa trecem aceste taxe in contract, si atunci nu mai sunt impuse, pentru ca daca nu vrei, nu semnezi“, a adaugat Minea. O noua discutie intre producatori si retaileri va avea loc pe 3 iunie, cand reprezentantii marilor lanturi de supermarketuri isi vor prezenta punctul de vedere asupra acestei prime variante a ghidului. Printre prevederile formulei de ghid dezbatute ieri se numara si interdictia ca retailerul sa scoata de la vanzare un produs fara o notificare prealabila, in care sa fie justificata aceasta masura.

De asemenea, delistarea unui furnizor care vinde peste 30% din cifra de afaceri printr-un retailer trebuie realizata etapizat, potrivit variantei initiale a ghidului.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.