Business 20 Mai 2008 02:10
Sedinta de ieri a Bursei de Valori s-a caracterizat prin noi aprecieri ale indicilor , amploarea fiind insa mult mai redusa comparative cu saptamana trecuta. Specialistii spun ca se observa o revenire a increderii investitorilor si inmultirea semnalelor pozitive.

Indicele BET s-a apreciat cu 0,62%, la 7.589,11 puncte, BET-C a castigat cel mai mult dintre toti indicii - 0,99% iar BET-FI a urcat cu 0,23%, pana la 54.275,49 puncte.

“BET-FI inregistreaza un rebound tehnic din zona minimelor si pe intraday astazi a spart rezistenta de la 55.000 de puncte, insa la aceasta valoare in piata au aparut ordine mai mari in vanzare. Totusi in piata se observa o revenire treptata a increderii investitorilor intr-un trend ascendent mai pronuntat, o revenire normala dupa deprecieri de aproape 50% pe indice, insa trebuie sa vedem intai spargerea nivelului de 55.000 de puncte si transformarea acestuia in suport pe volume in crestere. BET insa a depasit rezistenta de la 7500 de puncte dar s-a observat o usoara reducere a presiunii la cumparare imediat peste acest nivel, astfel incat va fi interesant de urmarit daca cumparatorii vor avea forta pentru un nou rally pana la 8000 de puncte”, a declarat, pentru Wall-Street, Radu Taranu, trader la Intercapital Invest.

Acesta ne-a mai explicat ca semnalele pozitive incep sa se inmulteasca de pe extern. “Putem trage cocluzia ca cel putin pe termen scurt trendul de scadere s-a oprit si in continuare ne putem astepta la o zona de acumulare/consolidare”, crede traderul.

Ieri, lichiditatea totala a pietei a fost de 20, 5 m,ilioane de euro, segmentul Rasdaq depasind piata regmentata la acest capitol, cu o lichiditate de 10,4 mil euro, ajutata de tranzactiile cu actiuni Comcereal si Albalact.

“In sedintele imediat urmatoare insa ne putem astepta la usoare corectii pe indici avand in vedere aprecierile de peste 10% avute in ultimele sedinte, o evolutie prea pronuntata intr-un timp asa de scurt.”, a incheiat Radu Taranu.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.