Business 20 Mai 2008 01:38
Primele 20 de saptamani din 2008 au readus notiunea de 'risc' in vocabularul investitorilor romani, astfel incat Wall-Street a considerat ca este necesara reluarea demersului Unde investim in 2008 care cauta, alaturi de analisti si manageri, plasamentele care promit sa genereze cele mai mari randamente pentru a doua parte a anului.

Specialistii spun ca nivelurile joase la care se afla in acest moment actiunile listate pe piata de capital sunt foarte interesante si merita inceperea unei investitii. Chiar daca acum preturile sunt mici, un portofoliu creat in aceasta perioada va adduce randamente bune cand trendul se va intoarce.

“Daca privim pentru utmatorii doi ani de zile si facem o comparatie intre piata financiara si alte variante de plasament cum ar fi piata imobiliara din Romania, este clar ca bursa se afla dupa aproape un an de scaderi si acum reapare momentul propice pentru a lua pozitii de acumulare. Este mai confortabil sa investesti pe un segment care deja a scazut si unde impactul crizei internationale a fost in mare parte inglobat in preturi, decat pe alte segmente unde situatia este incerta", ne-a declarat Cristian Tudorescu, analist piete de capital.

Acesta ne-a mai explicat ca, in acest moment, din ce in ce mai putini participanti spera la cresteri, iar o atitudine contrariana ar sugera faptul ca acum este un moment foarte bun de investitie la bursa. “Ca dovada a acestui sentiment general al investitorilor, sub spectrul informatiilor negative din ultima vreme, aproape ca nu s-a observat ca cineva care intra pe piata acum o luna si cumpara SNP, BRD sau Erste Bank avea acum un randament de peste 15%", a mai spus Tudorescu.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.