Business 17 Mai 2008 14:39
Organizatia Mondiala a Comertului (OMC) a ajuns sa aiba in componenta sa 152 de state membre odata cu aderarea Ucrainei, ce a intrat in vigoare vineri, potrivit unor surse oficiale, informeaza AFP.
Un mare panou postat la intrarea in sediul OMC din Geneva ureaza bun venit fostei republici sovietice, devenita cel de-al 152-lea membru al organizatiei ce monitorizeaza comertul la nivel mondial.
Nu a fost organizata, insa, nicio ceremonie pentru marcarea evenimentului dupa semnarea oficiala a tratatului de aderare la Geneva, la inceputul lunii februarie, de catre presedintele ucrainean, Victor Iuscenko, si directorul general al OMC, Pascal Lamy, in urma unui vot unanim din partea statelor membre.
Parlamentul de la Kiev a ratificat aderarea la OMC pe 10 aprilie 2008, printr-o majoritate de 411 voturi dintr-un total de 450 de voturi.

Aderarea Ucrainei permite tarii sa intre in OMC inaintea Rusiei, si deci sa ia in calcul participarea la dificilele negocieri de aderare cu Moscova.

Delegatia ucraineana la OMC va fi primita astazi in cadrul institutiei, a precizat pentru AFP seful serviciului economic si comercial al delegatiei Ucrainei la OMC, Volodimir Baluta.
"Asiguram OMC ca Ucraina este gata sa participe la negocierile comerciale ale rundei Doha si la procesul de aderare al altor state", a declarat acesta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.