Business 16 Mai 2008 02:54
Conturile Parchetului General ar putea fi blocate ca urmare a unei sentinte judecatoresti. Motivul: neplata unor sporuri salariale datorate procurorilor. Valoarea totala a restantelor depaseste 150 de milioane de lei noi, bani pe care Parchetul nu ii are, insa.

Purtatorul de cuvant al Parchetului General, Robert Cazanciuc, spune la BBC ca decizia de blocare a conturilor apartine unui Tribunalul din Suceava.

"Totalul restantelor pe care Ministerul Public le are fata de procurori este de aproximativ 150 de milioane de lei noi - hotarari judecatoresti de platit pana in luna martie, anul acesta", spune domnul Cazanciuc.

"Nu avem acesti bani in buget, de aceea a fost solicitata Ministerului de Finante o solicitare a bugetului."
"Pana in acest moment nu am primit un raspuns de la Ministerul de Finante si nici nu au fost blocate conturile", spune purtatorul de cuvant al Parchetului General.

Decizia de blocare a conturilor ar putea fi totusi pusa in practica in orice moment, precizeaza purtatorul de cuvant al Parchetului.

Ar putea fi oprit accesul la oricare din conturi, inclusiv la cel de salarii, ceea ce ar pune Ministerul Public in imposibilitatea de a-si plati angajatii.

Robert Cazanciuc precizeaza ca legea ar acorda ordonatorului de credit, in cazul de fata Parchetul, un ragaz de 6 luni pentru a achita banii datorati.

Executorul are insa dreptul, in baza sentintei tribunalului, sa nu astepte aceasta perioada.
Procurori din toata tara au dat in judecata Parchetul pentru a obtine diverse prime si sporuri salariale restant, iar instantele le-au dat castig de cauza.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.