BRD vs. BCR in primul trimestru din 2008 Rezultatul brut din exploatare, fara impactul provizioanelor, a fost in primul trimestru de 382 milioane lei (103,5 milioane euro), in crestere cu 49% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

"Banca a reusit sa performeze intr-un climat dificil, caracterizat de inasprirea conditiilor de piata, creditarea fiind si de aceasta data motorul cresterii inregistrate de banca. Ambele piete au inregistrat avansuri importante ale volumelor de creditare, cu un accent suplimentar pe retail si IMM-uri", a declarat Patrick Gelin, presedintele-director general al BRD.

Spre comparatie, Banca Comerciala Romana (BCR) si-a sporit profitul net consolidat dupa impozitare si plata intereselor minoritare in primul trimestru cu 82,4%, pana la 382,74 milioane lei (103,6 milioane euro), datorita veniturilor solide din dobanzi si comisioane.

La sfarsitul lunii martie, portofoliul de credite al BRD insuma 28 miliarde lei (7,5 miliarde euro), in crestere cu 44% fata de finalul primului trimestru din 2007. Fata de decembrie 2007, cand creditele bancii insumau 27 miliarde lei (7,5 miliarde euro), imprumuturile au crescut cu aproape 4%.

Creditele acordate companiilor au crescut cu 41% in intervalul martie 2007-martie 2008, iar creditele acordate populatiei au avansat intr-un ritm ceva mai alert , de 47%, in acelasi interval.

BCR, contracandidata bancii francez, a raportat un volum al creditelor acordate la nivel de grup de 41,05 miliarde lei la sfarsitul lunii martie, in crestere cu 4,2% fata de sfarsitul anului trecut.