Cererea de euro continua sa fie mai mare decat oferta. Este posibil ca unele dintre companiile straine sa fi inceput sa isi repatrieze profiturile, ceea ce implica o usoara presiune asupra cursului de schimb.
In precedentele doua sedinte s-a inregistrat un deficit de circa 35 milioane euro. Ieri, cursul mediu al euro a urcat de la 3,6312 la 3,6495 lei, valoare apropiata de maximul lunii, de 3,6617 lei, care s-a inregistrat la inceputul ei.

Dolarul a beneficiat la randul sau de aprecierea euro, dar scaderea leului a fost de mai mici proportii.
Cursul a urcat de la 2,7953 la 2,7986 lei, datorita faptului ca pe pietele internationale paritatea s-a mentinut in jurul valorii de 1,30 dolari.

Dupa circa o luna, moneda unica si-a consolidat, ieri, pozitia din dreptul pragului de 1,30 dolari, urcand pana aproape de 1,31 dolari.

La aceasta evolutie a contribuit, din nou, amploarea deficitului conturilor curente ale SUA, care a urcat, in ultima parte a anului trecut, la 187,9 miliarde de dolari.

Publicarea indicilor preturilor de productie si de consum pe luna martie a relansat usor moneda americana.

Astfel, preturile de consum au crescut cu 0,6% fata de februarie, ceea ce a readus euro pentru scurt timp sub pragul de 1,30 dolari. Analistii considera ca evolutia preturilor ar putea determina Rezerva Federala sa majoreze din nou dobanda de referinta, care se situeaza acum la 2,75%.
Pretul unciei de aur a urcat, ieri dimineata, la Londra pana la 432 dolari, fata de 427 dolari acum doua zile.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.