Business 15 Mai 2008 11:51
Vasile Iuga, seful firmei din Romania a firmei de consultanta PricewaterhouseCoopers, a fost desemnat managing partner pe regiunea Europei de Sud-Est (PwC SEE), anunta in editia de miercuri cotidianul Business Standard.

Vasile Iuga are in subordine noua tari-Romania, Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Albania, Macedonia, Kosovo, Bosnia-Hertegovina si Republica Moldova.

Aceasta este cea mai inalta pozitie pe care o ocupa un roman in cadrul Big Four, dupa ce in mandatul sau de patru ani, Iuga a triplat businessul PwC din Romania, iar numarul de angajati la nivel local s-a dublat in aceeasi perioada.

Noul managing partner al SEE Cluster PwC il inlocuieste pe Jean-Pierre Vigroux la conducerea unui cluster largit al SEE, care include acum si Romania. Miscarea face parte din ascensiunea generatiei de manageri romani, care isi asuma mandate de conducere regionale, se arata in cotidianul Business Standard.

Printre cei mai importanti manageri romani cu pozitii regionale sunt Dan Bedros, presedintele Alcatel pentru 12 tari, Alexandra Gatej, presedinte Unilever South Central Europe, Adrian Sarbu, numarul 2 in CME sau Cristian Colteanu, director executiv General Electric Romania.

In cei patru ani de mandat al lui Vasile Iuga, businessul PwC din Romania a crescut de circa trei ori, de la 17 mil. dolari (11 mil. euro) la aproximativ 54 mil. dolari (34,9 mil. euro), aceasta fiind estimarea cifrei de afaceri a PwC Romania pentru exercitiul financiar care se va incheia la 30 iunie 2008, in crestere cu aproximativ 40% fata de anul fiscal anterior. Vasile Iuga, care ramane in continuare country managing partner pentru Romania, va conduce un business de doua ori mai mare, ca valoare cumulata a celor noua birouri din regiune, pentru care si-a propus un obiectiv de crestere medie de circa 25% anual.

In perioada ultimilor ani, firma a asistat tranzactii importante, printre care cea mai semnificativa a fost privatizarea Electrica Muntenia Sud, firma consiliind statul roman intr-un deal de 820 mil. euro cu italienii de la Enel. Potrivit surselor din piata, citate de Business Standard, PwC a intermediat aproape majoritatea tranzactiilor din domeniul financiar-bancar, precum si achizitia de catre Ford a fabricii.

Potrivit lui Iuga, PwC va facilita accesul firmelor romanesti pe pietele din regiunea Europa de Sud-Est, precum si al firmelor din tari ca Serbia, Bulgaria sau Muntenegru pe piata locala. Clusterul pe care il va conduce Vasile Iuga face parte din structura regionala PwC Europa Centrala si de Est (CEE), care opereaza in 27 de tari, numara 200 de parteneri si are peste 7.000 de experti.

PwC este prezenta in Romania din 1991 si actualmente opereaza in Romania si Moldova printr-o retea de cinci birouri regionale-in Bucuresti, Cluj, Timisoara, Constanta si Chisinau, avand doisprezece parteneri si peste 600 de angajati.

La nivelul anului fiscal 2006-2007, KPMG a inregistrat afaceri de 26,6 mil. euro, iar Deloitte, 18,3 mil. euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.