Petrom a majorat, incepand de luni, cu 0,12 lei pe litru preturile de referinta la toate sortimentele de carburanti comercializati in statiile proprii de distributie. Astfel, un litru de benzina ECO Premium 95 costa, de marti, 3,99 lei, in timp ce sortimentul Premium fara plumb 95 poate fi cumparat cu 3,96 lei, potrivit datelor postate pe site-ul companiei. De altfel, acestea sunt singurele sortimente de carburanti care costa mai putin de 4 lei pe litru. Pretul benzinei Top Premium fara plumb 99+ este de 4,29 lei, in timp ce carburantii OMV Carrera 95 si OMV Carrera 100 s-au scumpit la 4,06 lei, respectiv 4,69 lei.

In ceea ce priveste motorinele, sortimentul Top Euro Diesel 4 s-a scumpit de la 4,24 lei la 4,36 lei, iar OMV Sprint Diesel costa in prezent 4,41 lei. Preturile pot varia cu 5% fata de aceste niveluri, in functie de statie.
Petrom a majorat ultima data preturile acum o saptamana, tot cu 0,12 lei pe litru, o scumpire-soc, dat fiind ca Petrom obisnuise piata cu scumpiri mai mici de 0,10 lei pe litru. La cateva zile dupa Petrom, Rompetrol, principalul concurent, a anuntat, la randul sau, o noua scumpire la statii. Nici un tip de carburant vandut in statiile Rompetrol nu costa mai putin de 4 lei pe litru.