„Piata de dispozitive GPS din Romania are, in acest moment, cel mai mare potential dintre tarile Europei Centrale si de Est si este una dintre cele mai dinamice din Europa“, a declarat Mariusz Manowski, general manager pe Europa de Est la Mio Technology.

Compania taiwaneza este lider de piata in Europa Centrala si de Est. Circa 60% dintre dispozitivele de navigare vandute anul trecut pe piata din Romania sunt Mio. „Pentru anul acesta ne dorim o cota de piata de peste 50%, ceea ce ne asigura pastrarea pozitiei de lider in Romania“, a adaugat Manowski. Pentru indeplinirea obiectivelor, compania are in plan investitii si construirea unor parteneriate de retail solide.

„De asemenea, urmeaza sa angajam doua persoane in Bucuresti, care vor coordona operatiunile companiei pentru piata locala, iar in 2009 vom deschide un birou local, unde vor fi 4-5 angajati“, a mai spus Manowski.

La sfarsitul lunii trecute, Mio a lansat in tara noastra o noua gama de produse, care include cinci dispozitive GPS: Moov 360 Europa, Moov 330 Regional, Moov 330 Europa, Moov 200 Regional si Moov 200 Europa. Har- tile acestor terminale acopera circa 60% din suprafata Romaniei, una dintre cele mai inalte rate de acoperire.