Cercetarile de pana acum conduc anchetatorii la doua grupari infractionale care au fraudat banca simultan, insa fara a avea legatura intre ele.

Una dintre grupari s-ar fi folosit de informatii din interiorul bancii si asa s-ar justifica seriile consecutive ale cardurilor fraudate, iar cealalta a clonat cardurile unor utilizatori folosindu-se, cel mai probabil, de doua bancomate situate in sectorul 6.

Informatiile mai arata ca blank-urile folosite pentru clonarea cardurilor fraudate provin din Asia.
"Pana in prezent, politia a primit cateva zeci de sesizari de la clientii Bancpost", au mai precizat aceleasi surse citate de NewsIn.

Presedintele Bancpost, Mihai Bogza, a declarat, zilele trecute, ca banca a descoperit tranzactiile suspecte la un interval de cateva ore de la realizarea acestora, in jurul datei de 1 mai, primul indiciu fiind dat de sumele mari retrase din Bulgaria. Bogza a precizat ca, ulterior, s-au depistat retrageri suspecte de numerar si de la bancomate din alte state decat Romania si Bulgaria.

Pe 2 mai, Bancpost a anuntat, printr-un comunicat de presa, restrictionarea cardurilor de tip Millenium.
Bogza a mai spus ca este vorba, probabil, despre un grup organizat, insa presedintele bancii a refuzat sa dea detalii despre felul in care cei care au retras banii au intrat in posesia datelor despre conturile clientilor. Referitor la suma totala implicata, Bogza a spus ca este vorba despre "cel mult valoarea unui apartament in Bucuresti", fara a da alte estimari.